Kuře pečené v soli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Kuře
  • 1 kg Sůl
  • 1 kg Brambory vařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1129 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 97795 mg
  • Bílkoviny 83 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 318.8 mg
  • Draslík 1643.3 mg
  • Vláknina 10000 mg
  • Vitamín A 10000 mg
  • Vitamín B6 2.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme kuře, předehřejeme troubu na 200 stupňů.

  • 2

    Po celé ploše nasypeme do pekáče sůl, položíme na něj omyté kuře a osolíme ho.

  • 3

    Dáme do trouby a dozlatova pečeme 90 minut.

  • 4

    Po upečení kuře vyndáme, spodní část kůže odstraníme a podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu