Pečené kuře na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Petržel - nať
  • 1000 g Kuře
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 10 g Rozmarýn čerstvý
  • 125 ml Víno bílé
  • 4 ks Brambory
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 40 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 749 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 311 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 187.5 mg
  • Draslík 1079.8 mg
  • Vláknina 7794.5 mg
  • Vitamín A 7794.5 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Troubu zahřejeme na 160°C.

  • 2

    Do pekáče vlijeme olej, vložíme kuře, opečeme ho po všech stranách.

  • 3

    Vložíme ke kuřeti do pekáče neloupané stroužky česneku a nadrobno nasekané bylinky (petržel tymián, rozmarýn). Přikryjeme pekáč poklicí, 45 minut pečeme, během pečení přeléváme kuře šťávou.

  • 4

    Brambory omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na čtvrtiny a položíme kolem kuřete. Zalijeme bílým vínem a dopékáme 45 minut. Na posledních 15 minut kuře odkryjeme.

  • 5

    Nakonec vyjmeme kuře z pekáče, rozporcujeme, rozložíme na talíře, obložíme bramborami a upečeným česnekem, zalijeme šťávou.

Komentáře k receptu