Kuře pečené na česneku

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 68 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 600 ml Voda pitná
  • 1 ks Kuře
  • 3 špetka Sůl
  • 8 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1096 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 82 g
  • Sodík 584 mg
  • Bílkoviny 81 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 345.3 mg
  • Draslík 869.4 mg
  • Vláknina 420 mg
  • Vitamín A 420 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře rozdělíme na čtyři porce, všechno maso potřeme česnekem utřeným se solí. Maso necháme alespoň půl hodiny odležet.

  • 2

    V mezičase vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, vložíme ji do ohnivzdorné mísy, přidáme máslo, vlijeme několik lžic teplé vody, vložíme porce kuřete. Mísu přiklopíme a v předehřáté troubě dusíme. Během dušení maso obrátíme, poléváme, podle potřeby podlijeme horkou vodou.

  • 3

    Po dvaceti minutách poklici odstraníme a porce kuřete dopečeme. Maso poléváme výpekem, podléváme a obracíme, aby se porce rovnoměrně propekly.

Komentáře k receptu