Dip z vajec a vína

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 ml Voda pitná
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Víno červené
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 248 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 208 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 102 mg
  • Vláknina 890.5 mg
  • Vitamín A 890.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve ve vodě uvaříme vajíčka na tvrdo, necháme je vychladnout a oloupeme. Rozdělíme na bílky a žloutky.

  • 2

    Bílky nasekáme na co nejjemněji a odložíme stranou.

  • 3

    Žloutky promícháme s citrónovou šťávou, olejem, hořčicí, vínem, protlakem, prolisovaným česnekem, cukrem, solí a pepřem.

  • 4

    Dip před servírováním posypeme nasekanými bílky.

Komentáře k receptu