Pikantní slepičí polévka s kokosem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 130 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 10 g Kari pasta
  • 1 g Limetka
  • 3 g Citronová tráva
  • 3 g Galgan
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 10 ml Omáčka rybí
  • 20 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 10 ml Limetková šťáva
  • 300 ml Kokosové mléko
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.45 l Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 599 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 788 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 116.2 mg
  • Draslík 832 mg
  • Vláknina 2744 mg
  • Vitamín A 2744 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.4 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 51.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli, česnek a očištěnou chilli papričku nakrájíme nadrobno a krátce osmahneme v pánvi wok na arašídovém oleji. Přidáme nasekanou citronovou trávu a galgánový kořen, kari pastu, listy limetky, zalijeme vývarem a na mírném ohni necháme 15 minut povařit. Přilijeme kokosové mléko, smetanu, promícháme a 5 minut povaříme. Kuřecí maso osušíme a spolu se žampiony nakrájíme na proužky a přidáme do woku. Zalijeme rybí omáčkou, limetkovou šťávou a sterilovanými rajčaty. Zakryté 15 minut necháme na mírném ohni vařit. Podáváme s nasekaným koriandrem.

Komentáře k receptu