Hovězí ragů po burgundsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5.6 g Máslo čerstvé
  • 100 g Slanina vepřová
  • 50 g Petržel - nať
  • 50 g Majoránka
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Tymián čerstvý
  • 800 g Hovězí kýta
  • 50 g Rozmarýn čerstvý
  • 750 ml Víno červené
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 8 ks Pepř černý celý
  • 20 ks Bílá cibulka
  • 2 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 cl Martell cognac
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 830 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 467 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 134.7 mg
  • Draslík 1652.4 mg
  • Vláknina 20797.4 mg
  • Vitamín A 20797.4 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme cibuli a jeden stroužek česneku. Cibuli i česnek rozpůlíme a dáme do mísy. Přidáme k nim rozmarýn, tymián, majoránku, bobkový list a celý pepř. Zalijeme vínem.

  • 2

    Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky o velikosti 3 krát 3 centimetry a vložíme do mísy s nálevem. Necháme v chladnu odležet do druhého dne.

  • 3

    Další den oloupeme zbytek česneku a nakrájíme nadrobno. Slaninu pokrájíme na kostičky.

  • 4

    Maso necháme v sítu okapat, osušíme ho, nálev si schováme.

  • 5

    V kastrolu si rozpálíme olej a dáme na něj slaninu a česnek. Vmícháme celé cibulky a opečeme je dozlatova. Vyndáme vše z kastrolu a vložíme do něj maso a zprudka ho opečeme. Zaprášíme moukou a opečeme. Pak přidáme cibulky, slaninu, bylinky z nálevu a nálev. Osolíme a přivedeme k varu. Ztlumíme teplotu, přikryjeme poklicí a dusíme 90 minut.

  • 6

    Žampiony očistíme, pokrájíme a opečeme je na másle. Pět minut před odstavením ragú z plotny je vmícháme do ragú.

  • 7

    Nakonec ragú ještě zjemníme koňakem a povaříme, aby zhoustlo. Posypeme nadrobno nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu