Těstoviny se žampiony a oříšky
Suroviny
- 20 g Sýr Parmezán
 - 400 g Těstoviny konzumní
 - 200 g Špenát mražený
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Žampiony čerstvé
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Voda pitná
 - 2 dl Víno bílé
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Oříšky piniové
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 610 kcal
 - Sacharidy 88 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 300 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 3.4 mg
 - Draslík 924.4 mg
 - Vláknina 6512.8 mg
 - Vitamín A 6512.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na tenké plátky. Špenát rozmrazíme a nakrájíme na menší kousky. Sýr nahrubo nastrouháme.
 - 
                                2
V hrnci s osolenou vroucí vodou uvaříme těstoviny al dente.
 - 
                                3
Ve větší pánvi rozehřejeme olej a krátce v něm osmahneme prolisovaný česnek a nakrájenou cibuli. Pak přidáme žampiony a vše za stálého míchání ještě přibližně 3 minuty smažíme. Potom do pánve přidáme nakrájený špenát a směs smažíme ještě další 3 minuty. Do pánve přilijeme víno, přisypeme oříšky, podle chuti opepříme a osolíme a krátce povaříme.
 - 
                                4
Uvařené těstoviny slijeme, necháme je krátce okapat, rozdělíme je na servírovací talíře, přelijeme omáčkou se zeleninou, žampiony a oříšky, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.