Vafle z brambor

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 3 špetka Sůl
  • 5 l Voda pitná
  • 0.36 l Olej rostlinný
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 941 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 90 g
  • Sodík 249 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1032.5 mg
  • Vláknina 12500 mg
  • Vitamín A 12500 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 8.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a oškrábeme brambory. Přichystáme si ozdobný zubatý nůž, nebo máme-li ozdobné zubaté struhadlo. Krájíme brambory nožem nebo strouháme struhadlem na ozdobné tenké plátky v podobě vafle. Vždy pak otočíme bramboru o 90°, aby vroubky tvořily křížový vzorek.

  • 2

    Pokrájené vafle vložíme do síta a pod studenou vodou je proplachujeme tak dlouho, dokud z nich neteče úplně čistá voda. Opatrně je osušíme.

  • 3

    Ve fritovacím hrnci rozehřejeme olej a smažíme bramborové vafle 5 minut dokřupava. Necháme okapat přebytek oleje, osolíme a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu