Kedlubny podušené

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 5 ks Kedlubna
  • 4 ks Šalotka
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Masový vývar
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 268 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 299 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 941.9 mg
  • Vláknina 6913.5 mg
  • Vitamín A 6913.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme kedlubny a odstraníme z nich listy. Jemné lístky ze středu nasekáme nadrobno. Oloupeme kedlubny a pokrájíme je na 0,5 centimetru silné plátky a ty ještě na přibližně stejně silné nudličky.

  • 2

    Oloupeme šalotky a pokrájíme je na kostičky.

  • 3

    V kastrolu rozehřejeme máslo a vhodíme na něj kostičky šalotek. Přidáme k šalotkám nudličky z kedluben, osolíme je, opepříme, zalijeme vývarem a dusíme přikryté asi 15 minut.

  • 4

    Nakonec přimícháme ještě nakrájený zbytek másla, nadrobno pokrájené lístky kedlubny a jemně nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu