Okurkový salát s masem a bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 200 g Jogurt bílý
  • 500 g Vepřové maso pečené
  • 20 g Petržel - nať
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Okurka salátová
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 344 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 112 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 62.7 mg
  • Draslík 369.2 mg
  • Vláknina 3425.5 mg
  • Vitamín A 3425.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané a omyté brambory nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce s 1/2 lžičky osolené vody. Přilijeme ocet, kmín, pepř, nakrájenou petrželovou nať a uvaříme doměkka a scedíme. Přimícháme jogurt smíchaný se smetanou, vše dobře promícháme.

  • 2

    Přidáme na tenké proužky nakrájené pečené maso, také na tenké proužky nakrájenou salátovou okurku. Dochutíme zbylou solí, pepřem, na tenké kolečka nakrájeným česnekem. Všechny suroviny ještě jednou promícháme a salát vložíme do lednice na 30 minut odležet.

  • 3

    Porcujeme na jednotlivých talířích, každou porci před podáváním posypeme nasekaným koprem.

Komentáře k receptu