Kynuté těsto na zeleninový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Droždí
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 301 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 207 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 70.5 mg
  • Draslík 84.5 mg
  • Vláknina 4087.5 mg
  • Vitamín A 4087.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky rozdrobíme droždí a zalijeme mlékem. Necháme asi 20 minut v teple vzejít kvásek. Pak ke kvásku přisypeme mouku, přidáme změklé máslo a vejce, posypeme solí. Vypracujeme ze všech příměsí těsto a necháme ho 30 minut v teple přikryté utěrkou vykynout. Vyválíme z těsta plát, který rozložíme do formy. Pak na plát vkládáme zeleninovou náplň. Předehřejeme si troubu na 200 ºC. Pečeme 45 minut.

Komentáře k receptu