Panzanella - salát z Toskánska

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 2 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Cibule červená
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Saturejka
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 2 polévková lžíce Hrachové výhonky
  • 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 435 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 616 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 567.2 mg
  • Vláknina 14806.5 mg
  • Vitamín A 14806.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé bylinky: bazalku, petrželku a saturejku omyjeme, lístky otrháme a odložíme do misky. Omytá zralá červená a žlutá rajčata nakrájíme na osminky. Červenou cibuli očistíme a nakrájíme na tenké plátky, které rozdělíme na jednotlivá kolečka.

  • 2

    Bílý starší chleba nakrájíme na kostičky a nasucho ho v pánvi opražíme dozlatova.

  • 3

    Naklíčený hrách (hrachové výhonky) necháme oschnout a na teflonové pánvi jej nasucho opražíme. Dáme ho do mísy, přidáme k němu 6 lžic extra panenského olivového oleje, nadrobno porájený stroužek česneku, cibuli, rajčata a bylinky. Podle chuti přimícháme ještě červený vinný ocet, sůl, čerstvě pomletý černý pepř a cukr. Znovu promícháme s opečeným chlebem a podáváme.

Komentáře k receptu