Karbanátky ze směsi mrkve a cuket
Suroviny
- 400 g Cuketa
 - 0.04 g Máslo čerstvé
 - 400 g Mrkev kořen
 - 50 g Slanina vepřová
 - 50 g Petržel - nať
 - 80 g Gouda
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Sezam - semena
 - 5 polévková lžíce Strouhanka
 - 0.07 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 341 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 250 g
 - Sodík 355 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 131.2 mg
 - Draslík 534.3 mg
 - Vláknina 13206 mg
 - Vitamín A 13206 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme a oškrábeme mrkev. Odkrojíme oba konce z cuket. Mrkev i cukety nastrouháme na hrubém struhadle.
 - 
                                2
Oloupeme cibuli i česnek a nasekáme nadrobno. Nakrájíme na kostičky slaninu. Rozehřejeme máslo a na něm necháme zesklovatět cibuli, česnek a slaninu.
 - 
                                3
V misce si smícháme postrouhanou cuketu a mrkev. Přidáme ke směsi rozšlehaná vejce, nastrouhaný sýr a podle potřeby také strouhanku. Ze směsi musí vzniknout dobře tvarovatelná hmota. Potom k ní vmícháme nadrobno nasekanou petrželku, osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Tvoříme z hmoty karbanátky, které v misce obalíme v sezamových semínkách.
 - 
                                5
V pánvi rozehřejeme olej a na něj vložíme karbanátky. Z každé strany je smažíme 5 minut. Nesmíme smažit při příliš vysoké teplotě, aby semena nezhnědla. Podáváme teplé.