Vařené fusilli s rajčaty, houbami a lilky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 100 g Houby čerstvé
  • 300 g Těstoviny Fusilli
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Lilek
  • 2 ks Rajčata
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 0.01 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 154 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 11.3 mg
  • Draslík 573.2 mg
  • Vláknina 18292 mg
  • Vitamín A 18292 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky omyjeme a nakrájíme na plátky. Osolíme je a necháme 30 minut vypotit. Pak z nich vymačkáme přebytečnou šťávu a plátky pokrájíme na kostičky.

  • 2

    Očistíme hřiby a pokrájíme je na kostičky.

  • 3

    V pánvi si rozehřejeme olej. Oloupeme cibuli a česnek a pokrájíme nadrobno. Vložíme česnek s cibulí na pánev a necháme zesklovatět. Pak přidáme lilky a hřiby a opečeme je dozlatova. Osolíme a opepříme a přidáme nasekaný tymián.

  • 4

    Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme slupku, odstraníme semínka a dužninu pokrájíme na kostičky. Pokrájená rajčata dáme do pánve a dusíme.

  • 5

    Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu těstoviny fusilli. Hotové těstoviny promícháme s podušenou směsí z hub, rajčat a lilků. Před podáváním posypeme strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu