Rybí knedlíčky s kokosem a chilli
Suroviny
- 8 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 20 g Zázvor mletý
 - 5 g Kurkuma
 - 100 g Cibulka jarní
 - 800 g Treska aljašská
 - 20 g Kokosový krém
 - 20 g Citronová tráva
 - 20 ml Chilli omáčka
 - 350 ml Kokosové mléko
 - 4 ks Chilli paprička
 - 4 stroužek Česnek
 - 0.2 dl Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 929 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 74 mg
 - Draslík 1111.3 mg
 - Vláknina 4340 mg
 - Vitamín A 4340 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.7 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pokrájenou jarní cibulku, česnek a chilli papričku bez jader spolu s kousky rybího masa umeleme na masovém strojku. Osolíme, okořeníme a v dlaních vytvoříme z hmoty malé kuličky, které 5 minut osmažíme dozlatova na rozpáleném arašídovém oleji.
 - 
                                2
Knedlíčky vyjmeme a do pánve přidáme kokosové mléko, kokosový krém a chilli omáčku, vrátíme knedlíčky a ještě 10 minut povaříme na mírném ohni.