Rybí knedlíčky s petrželkou
Suroviny
- 400 g Filé z aljašské tresky
 - 50 g Anglická slanina
 - 1 kávová lžička Sardelová pasta
 - 2 kávová lžička Máslo čerstvé
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 3 špetka Pepř černý mletý
 - 2 l Voda pitná
 - 1.3 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 8 polévková lžíce Strouhanka z pšeničného pečiva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 855 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 953 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 549.7 mg
 - Draslík 207 mg
 - Vláknina 700.5 mg
 - Vitamín A 700.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.4 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Petrželovou omytou nať pokrájíme nadrobno. Filé z tresky omyjeme a se slaninou pomeleme na masovém mlýnku. K pomletému masu přidáme pepř, sardelovou pastu, rozpuštěné máslo, hladkou mouku a petrželovou nať. V misce pěčlivě rozkvedláme smetanu se žloutky. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Pomleté rybí maso promícháme se smetanou a zapracujeme sníh z bílků.
 - 
                                2
Z těsta odkrajujeme lžící malé hromádky, ze kterých vytváříme kuličky a obalujeme je ve strouhance.
 - 
                                3
V hrnci přivedeme k varu 1,5 - 2 litru vody se solí a rybí knedlíčky vaříme pomalu 10 minut. Sítem je vyjmeme a dáme na talíře.