Vejce po marocku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 3 plátek Sýr Ementál (Primátor)
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 491 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 699 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 529.7 mg
  • Draslík 410.5 mg
  • Vláknina 3324.3 mg
  • Vitamín A 3324.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.5 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na nudličky nakrájíme papriku a na oleji lehce osmahneme. Přidáme nakrájenou cibuli a slaninu. Za stálého míchání opékáme, až cibule zesklovatí.

  • 2

    Na pánev rozklepneme vejce, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a nemícháme.

  • 3

    Nakonec poklademe plátky sýra, přikryjeme poklicí a necháme dojít.

Komentáře k receptu