Omeleta s Parmezánem a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Brambory
  • 120 g Rajčata
  • 130 g Sýr Parmezán
  • 10 g Petržel - nať
  • 180 g Cibulka jarní
  • 3.6 ml Olej olivový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 254 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 672 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 267.4 mg
  • Draslík 427.5 mg
  • Vláknina 4559.8 mg
  • Vitamín A 4559.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a pokrájíme na plátky, cibulky nakrájíme na kolečka, rajčata na kostičky. Petržel nasekáme na jemno, sýr nastrouháme.

  • 2

    Olej rozpálíme v pánvi, přidáme brambory a smažíme do změknutí asi 5 minut. Přidáme cibulku a rajčata, smažíme další 2 minuty. Vmícháme petržel, osolíme, opepříme a zalijeme vejci. Navrch posypeme Parmezánem, přiklopené smažíme 5 minut.

Komentáře k receptu