Omeleta s ricottou a parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 2.4 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 10 g Petržel - nať
  • 180 g Sýr Ricotta
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 30 ml Voda pitná
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 846 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 837 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 583.4 mg
  • Draslík 320.2 mg
  • Vláknina 5224.5 mg
  • Vitamín A 5224.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozšleháme s polovinou másla, přidáme mléko a mouku. Parmezán nastrouháme, smícháme s ricottou, nasekanou petrželkou a vodou. Osolíme a opepříme.

  • 2

    Zbytek másla rozpálíme na pánvi, vlijeme polovinu vaječné směsi a krouživým pohybem rozlijeme po dne pánve. Usmažíme omeletu, kterou přendáme na talíř. Poté usmažíme stejným způsobem druhou polovinu vaječné směsi. Usmažené omelety potřeme sýrovou pomazánkou a srolujeme.

Komentáře k receptu