Bylinková omeleta s chřestem a ricottou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 455 g Chřest bílý
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 50 g Sýr Ricotta
  • 1 ks Citrony
  • 12 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 508 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 519 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 774.9 mg
  • Draslík 625.1 mg
  • Vláknina 8847.3 mg
  • Vitamín A 8847.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.1 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve opečeme na rozpáleném grilu doměkka chřest. Během grilování jednou otočíme a poté jej uchováme teplý.

  • 2

    Mezitím smícháme vejce, prolisovaný česnek, nasekané bylinky a dochutíme solí a pepřem. Na pánvi zpěníme máslo a vlijeme část vaječné směsi. Pečeme 1-2min, poté téměř hotovou omeletu přeneseme na gril a ještě 3-4min dopečeme. Stejně postupujeme se zbytkem směsi.

  • 3

    Na každou omeletu poklademe chřest a ricottu, pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou, dozdobíme kousky parmazánu, čerstvou pažitkou a podáváme.

Komentáře k receptu