Skořicový koláč se závorem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 160 g Cukr třtinový
  • 400 g Kompot jablečný
  • 220 g Máslo čerstvé
  • 280 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Zázvor mletý
  • 15 g Skořice mletá
  • 25 g Cukr skořicový
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 456 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 37 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 33 mg
  • Draslík 78.1 mg
  • Vláknina 6271.3 mg
  • Vitamín A 6271.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku s cukrem, přisypeme mletou skořici, namletý zázvor, přidáme měkké máslo, špetku soli a vypracujeme těsto. Vyválíme na plát, ze kterého vykrojíme kolo. Z odřezků vytvoříme po obvodu okraj, těsto položíme na plech potažený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby, pečeme 25 minut. Mezitím scedíme jablkový kompot, jablka trochu pokrájíme a necháme okapat.

  • 2

    Upečený koláč necháme vychladnout, rozložíme na něj okapaná jablka, posypeme skořicovým cukrem, nakrájíme na dílky a podáváme.

Komentáře k receptu