Skořicový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 140 g Mouka polohrubá
  • 10 g Droždí
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Smetana 16% (pochoutková)
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 171 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 45.4 mg
  • Draslík 48.9 mg
  • Vláknina 1149.1 mg
  • Vitamín A 1149.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mouky rozdrobíme droždí a máslo. Přidáme vejce a 1 lžíci cukru. Zpracujeme těsto a vyválíme je na plát o málo větší, než je dno formy.

  • 2

    Těsto vložíme do máslem vymazané formy s okrajem a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 3

    Koláč vyjmeme z trouby a do středu nalijeme hustou smetanu smíchanou se 3 lžícemi práškového cukru a skořicí. Dáme ještě na 10 minut péci do trouby.

Komentáře k receptu