Skořicový koláč s rozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr krupice
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 70 g Hrozinky
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Rum
  • 1.5 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • 2.5 polévková lžíce Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 536 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 97 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 201.7 mg
  • Draslík 252.4 mg
  • Vláknina 3536.3 mg
  • Vitamín A 3536.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 46.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dortovou formu vytřeme máslem a dno vyložíme pečicím papírem, koláč budeme péci v troubě předehřáté na 180 °C. Hrozinky zakapeme rumem a necháme vsáknout.

  • 2

    V míse šlehačem ušleháme do pěny změklé máslo s cukrem a solí do hladké pěny. Postupně zašleháme vejce, po částech mouku smíchanou s kypřicím práškem a na závěr hrozinky i s rumem a mléko.

  • 3

    Těsto vložíme do formy, povrch uhladíme a koláč pečeme v předehřáté troubě zhruba 20 minut. Zda je koláč upečený, zjistíme vpíchnutím špejle. Nelepí-li se, je těsto upečené.

  • 4

    V mezičase připravíme polevu. V míse utřeme změklé máslo s cukrem a skořicí dohladka.

  • 5

    Upečený koláč hned po vyjmutí z trouby potřeme polevou. Když se poleva vsákne, vyjmeme koláč z formy a hned, teplý, nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu