Vepřová pečeně s jablky a perníkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 20 g Hořčice
  • 150 g Jablka
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 60 g Olej olivový
  • 600 g Vepřová krkovička
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 80 g Perník
  • 350 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 200 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 765 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 973 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 179 mg
  • Draslík 98.2 mg
  • Vláknina 3002.5 mg
  • Vitamín A 3002.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 100.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou krkovici osolíme, opepříme, potřeme polovinou oleje, vložíme do pekáčku, podlijeme sklenicí vody a pečeme v troubě 45 minut. Mezitím pokrájíme cibuli nadrobno, perník nastrouháme, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu rozkrájíme na plátky. Na zbytku oleje osmahneme v pánvi cibuli do zlatova, přidáme jablka, orestujeme, přisypeme perník, přidáme hořčici, smetanu, sůl, pepř podle chuti, promícháme, zjemníme kouskem másla a dusíme 15 minut.

  • 2

    Jablkovou směsí obložíme maso v pekáčku a dopečeme. Maso naporcujeme, upravíme na talíře, doplníme jablkovou směsí a podáváme.

Komentáře k receptu