Vepřová pečeně s červeným zelím a jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Vepřová plec
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Zelí hlávkové červené
  • 3 ks Jablka
  • 0.1 l Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 612 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 97059 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 133.1 mg
  • Draslík 1061.6 mg
  • Vláknina 10950 mg
  • Vitamín A 10950 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 79.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso očistíme, omyjeme, osolíme a vložíme do kastrolu, kde jej podlijeme trochou horké vody a necháme péct do poloměkka.

  • 2

    Zelí omyjeme a nakrájíme na proužky, přidáme k masu a pečeme téměř do měkka.

  • 3

    Deset minut před koncem pečení přidáme nastrouhaná jablka. Na závěr vše zalijeme vínem, dle chuti přisolíme a necháme přejít varem.

  • 4

    Jako přílohy podáváme brambory vařené i pečené.

Komentáře k receptu