Kachní prsa na hříbkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 409 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1131 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 398 mg
- Draslík 850.8 mg
- Vláknina 772.5 mg
- Vitamín A 772.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 78.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachní prsa osolíme, opepříme, kůži nařízneme do mřížky, vložíme do pánve na rozpálený olej a smažíme z obou stran do zlatova. Prsa uvolní dost tuku, takže ho část odebebreme.
-
2
Hříbky nakrájíme na plátky, šalotku na drobno, husí játra na kostičky.
-
3
Prsa z pánve vyjmeme, do tuku nasypeme šalotku, hříbky a osmahneme. Přidáme husí játra, osolíme, opepříme, přilijeme smetanu, zakápneme citronovou šťávou a vaříme, dokud se játra úplně nerozdrolí.
-
4
Prsa nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a přelijeme játrovou omáčkou s hříbky.