Pečená kachní prsa na olivách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Olivy zelené
  • 500 ml Víno bílé
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 stroužek Česnek
  • 5 kg Kachní prsa
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • 0.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1764 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 1502 mg
  • Bílkoviny 252 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 962.5 mg
  • Draslík 3702.6 mg
  • Vláknina 6365.8 mg
  • Vitamín A 6365.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Prsa i s kůží nakrájíme na porce, vložíme do žáruvzdorného pekáče, podlijeme vodou a pečeme. Během pečení porce poléváme výpekem, podle potřeby podlijeme vodou.

  • 2

    Když je maso téměř měkké, slijeme vypečený tuk, do pekáče přidáme drobně pokrájenou cibuli, rajčata, která jsme spařili, sloupli a vykrájeli semena. Maso se směsí na sporáku opečeme až se voda vydusí. Na chvíli vyjmeme maso, šťávu zaprášíme moukou, zamícháme, vlijeme polovinu vína, vodu, přidáme koření s česnekem, vložíme do pekáče kachní prsa a vše dusíme asi deset minut. Poté přidáme kapary s olivami a vše ještě deset minut povaříme. Kachní prsa vykostíme a vrátíme zpět do omáčky.

Komentáře k receptu