Hovězí mleté maso zapečené s bramborovou kaší

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory vařené
  • 150 g Cibule
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 80 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 80 g Protlak rajčatový
  • 150 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 575 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1505 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 117.3 mg
  • Draslík 1105.6 mg
  • Vláknina 8907.5 mg
  • Vitamín A 8907.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory nakrájíme na kostky, přilijeme mléko, přidáme kousek másla, sůl a šťouchadlem rozmačkáme na kaši. Cibuli pokrájíme na drobno, osmahneme v pánvi na oleji, přidáme rajčatový protlak, mleté maso, osolíme, opepříme a 20 minut podusíme. Do pekáčku vložíme polovinu bramborové kaše, přidáme směs s mletým masem, zakryjeme druhou polovinou bramborové kaše, posypeme strouhaným sýrem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 20 minut.

  • 2

    Pokrm naporcujeme, upravíme na talíře a ještě horký podáváme.

Komentáře k receptu