Hovězí mleté maso zapečené se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Fazolové lusky zelené
  • 800 g Hovězí maso mleté
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Masox
  • 1 hrst Mouka pšeničná hladká
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Tabasco
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 449 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 193 g
  • Sodík 229 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 177.4 mg
  • Draslík 640.4 mg
  • Vláknina 6129.8 mg
  • Vitamín A 6129.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Fazolové lusky omyjeme a přepůlíme. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na malé kousky. Vejce rozšleháme. Masox rozpustíme v 2 dl horké vody a necháme krátce provařit.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme mouku, přilijeme vývar z masoxu a mícháme, dokud nezhoustne. Pak přidáme mleté maso, plátky žampionů a rozšlehané vejce, dochutíme worcesterovou omáčkou a tabascem, opepříme a osolíme. Vše promícháme, necháme krátce podusit a pak do směsi vmícháme smetanu.

  • 3

    Žáruvzdornou mísu vymastíme tukem, přemístíme do ní směs z pánve a 30 minut zapékáme v předehřáté troubě.

  • 4

    V osolené vodě uvaříme nakrájenou mrkev a fazolky doměkka. Uvařené slijeme přes síto, zeleninu necháme okapat, přidáme k směsi v troubě, promícháme a ještě 10 minut zapékáme.

  • 5

    Zapečenou směs před podáváním pokapeme citronovou šťávou.

Komentáře k receptu