Bezlepkový kynutý knedlík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 462 kcal
 - Sacharidy 90 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 573 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 85 g
 - Cholesterol 10 mg
 - Draslík 130.1 mg
 - Vláknina 300 mg
 - Vitamín A 300 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy prosejeme bezlepkovou mouku Jizerka, uděláme do ni důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice se špetkou cukru. Přilijeme vlažné mléko a necháme kvásek vzejít. Mezitím nakrájíme na kostičky bezlepkový rohlík. Jakmile vzejde kvásek, mouku trošku osolíme, přidáme vejce a lžíci oleje. Těsto dobře propracujeme, zakryjeme čistou utěrkou a v teple necháme minimálně 30 minut kynout.
 - 
                                2
Poté těsto dáme na vál a zapracujeme do něj kostičky rohlíku. Utvoříme z něj knedlík ve tvaru válečku o průměru asi 6 cm. Zakryjeme ho a necháme znovu asi 15 minut vykynout. Mezitím si přivedeme k varu 2,5 litru vody s lžičkou soli. Knedlík vložíme do vroucí vody a pomalu ho vaříme z jedné strany 5 minut, poté knedlík ve vodě otočíme a vaříme ho dalších 5 minut.
 - 
                                3
Uvařený knedlík vyjmeme, na několika místech propíchneme vidličkou a nakrájíme na plátky, které podáváme jako přílohu.