Rýžový salát s tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Rýže dušená
  • 100 g Tuňák v oleji
  • 20 g Cibule sterilovaná
  • 10 g Kapary
  • 50 g Kapie sterilovaná
  • 1 kávová lžička Hořčice bezlepková
  • 3 špetka Sůl
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 154 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 413 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 134.2 mg
  • Vláknina 974 mg
  • Vitamín A 974 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kousky tuňáka v olivovém oleji slijeme, olej zachytíme do misky a smícháme z bezlepkovou hořčicí a solí. Sterilované malé cibulky a sterilovanou červenou kapii slijeme z nálevu a necháme v sítu okapat. Kapary i papriku pokrájíme na menší kousky. Petrželku s pažitkou omyjeme a drobně pokrájíme a přidáme do mísy k oleji s hořčicí. Přidáme dušenou rýži, znovu promícháme a nakonec přidáme kousky tuňáka, které zlehka vmícháme do směsi. Salát podáváme vychlazený.

Komentáře k receptu