Pečené brambory s česnekem pro alergiky na laktózu, lepek, ořechy a vejce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 48 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 ks Brambory
  • 1 špetka Sůl mořská
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 0.48 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 107 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 86 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 680.9 mg
  • Vláknina 8210 mg
  • Vitamín A 8210 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 220 °C.

  • 2

    Dvěma lžícemi oleje vymažeme pekáč a vložíme ho do trouby, aby se v ní zahřál.

  • 3

    Oškrábeme brambory a pokrájíme je na čtvrtky. Do kastrolu vlijeme vodu a přivedeme ji k varu. Vložíme brambory a 2 minuty je vaříme. Poté z nich slijeme vodu a ochladíme je. Osušíme v utěrce.

  • 4

    Oloupeme česnek a rozdělíme na jednotlivé stroužky, které také oloupeme.

  • 5

    Čtvrtky brambor vložíme společně se stroužky česneku do horkého oleje v pekáči. Obracíme je, aby se obalily olejem. Zasypeme mořskou solí a vložíme zpět do trouby.

  • 6

    Pečeme 40 minut, než brambory zhnědnou a budou křupavé. Podáváme teplé. Během pečení brambory dvakrát obrátíme.

Komentáře k receptu