Fazolová polévka s mletým masem
Suroviny
- 120 g Cibule
 - 120 g Paprika červená
 - 120 g Celer řapíkatý
 - 200 g Hovězí maso mleté
 - 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 400 g Fazole bílé předvařené
 - 3 g Kmín celý
 - 8 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 80 g Zakysaná smetana
 - 30 g Olej slunečnicový
 - 600 ml Hovězí vývar základní
 - 1 špetka Chilli koření mleté
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 400 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 1320 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 41.3 mg
 - Draslík 604.9 mg
 - Vláknina 4702.1 mg
 - Vitamín A 4702.1 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 47.8 mg
 - Vitamín E 3.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, červenou papriku bez jádřince rozkrájíme na kostičky, řapíkatý celer na nudličky, rajčata scedíme.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, papriku, celer a osmahneme. Přidáme mleté maso, orestujeme, přidáme rajčata, česnek, sůl, pepř, kmín, špetku chilli koření, skořice a cayenského pepře. Zalijeme vývarem, zvolna vaříme 20 minut. Nyní přisypeme fazole a vaříme do měkka.
 - 
                                3
Polévku rozmixujeme, přimícháme zakysanou smetanu a podáváme.