Suflé pomerančové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Cukr vanilka
  • 60 g Cukr krupice
  • 30 g Cukr moučkový
  • 3.2 g Máslo čerstvé
  • 50 ml Likér pomerančový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Mléko plnotučné
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 0.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 315 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 251.3 mg
  • Draslík 80.8 mg
  • Vláknina 1144 mg
  • Vitamín A 1144 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 312.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vroucího mléka v kastrůlku vložíme 50 g másla, přisypeme mouku, vanilkový cukr a za stálého míchání opět přivedeme k varu. Stáhneme sporáku, vmícháme žloutky, pomerančový likér a jemně nastrouhanou citrónovou kůru. Za stálého míchání přisypeme cukr, nakonec zlehka vmícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh.

  • 2

    Pečicí formu na suflé vymažeme zbylým máslem, vysypeme hrubou moukou a naplníme připraveným těstem. Vložíme do nahřáté trouby, při 180ti stupňové teplotě pečeme 30 minut.

  • 3

    Posypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu