Pomerančové suflé
Suroviny
- 250 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 80 g Cukr krupice
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 60 g Cukr moučkový
 - 60 ml Likér pomerančový
 - 70 ml Likér pomerančový
 - 4 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 4 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 827 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 81 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 469 mg
 - Draslík 102.3 mg
 - Vláknina 1788.5 mg
 - Vitamín A 1788.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do kastrůlku vlijeme smetanu, přidáme jemně nastrouhanou pomerančovou kůru a pomalu za stálého míchání přivedeme k varu. Do smetanové směsi vmícháme máslo smíchané s moukou, dobře rozkvedláme, vlijeme pomerančový likér a povaříme 2-3 minuty. Stáhneme ze sporáku, necháme mírně vychladnout a postupně metličkou vmícháme žloutky. Potom z bílků a cukru vyšlehaný tuhý sníh.
 - 
                                2
Formičky na suflé vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou. Do 2/3 je naplníme připraveným těstem. Vložíme do nahřáté trouby, kde při teplotě 180°C pečeme 20 minut.
 - 
                                3
Upečené suflé vytáhneme z trouby, povrch každého suflé posypeme moučkovým cukrem. Pokapeme ještě pomerančovým likérem a ihned podáváme.