Těstoviny s rajčatovou omáčkou a cizrnou
Suroviny
- 300 g Těstoviny Penne
- 400 g Cizrna konzervovaná
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 100 ml Víno červené
- 40 ml Olej olivový
- 2 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Celer řapíkatý
- 3 ks Bobkový list
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 13 g
- Sodík 516 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 87 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 516.7 mg
- Vláknina 15579.5 mg
- Vitamín A 15579.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny připravíme dle návodu na obalu. Na pánvi rozpálíme olej a začneme smažit na drobno pokrájenou cibuli. Po třech minutách do pánve prolisujeme česnek, přidáme nadrobno nakrájenou mrkev a celer.
-
2
Po dalších pěti minutách přidáme rajčata, chilli a provensálské koření. Vše důkladně promícháme, přidáme cizrnu, víno, sůl pepř a bobkový list. Vše zakryjeme pokličkou, při občasném zamíchání dusíme za mírné teploty deset minut.
-
3
Na závěr přidáme omáčku k těstovinám a podáváme.
Komentáře k receptu
Zatím zde není žádný komentář