Těstoviny s lososem a rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Losos - filety
  • 350 g Těstoviny Fettuccine
  • 120 g Krevety tygří - loupané
  • 125 ml Víno bílé
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Rajčata
  • 4 ks Kopr čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 620 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 314 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 118.3 mg
  • Draslík 605 mg
  • Vláknina 7903.8 mg
  • Vitamín A 7903.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém silnostěnném rendlíku vaříme ve víně filety lososa s kůží a snítky kopru. Přidáme sůl a pepř. Po 5 minutách vyndáme lososa, stáhneme z něj kůži a rozdělíme na kusy. Do vína s koprem přidáme oloupaná a pokrájená rajčata a šlehačku. Za občasného míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne.

  • 2

    V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na skus, scedíme a necháme v míse na teple. Když je omáčka hotová, vložíme do ní rybu i vyloupané uvařené krevety, řádně promícháme a necháme prohřát. Směs vlijeme na připravené těstoviny a ihned podáváme. Zdobíme snítkou kopru.

Komentáře k receptu