Zapékaní šneci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 400 g Veka
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 150 g Celer bulvový
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Víno bílé
  • 100 ml Víno madeira
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Ančovička - filety
  • 2 ks Cibule
  • 30 ks Hlemýždi
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 684 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 448 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 168.5 mg
  • Draslík 340.7 mg
  • Vláknina 2457 mg
  • Vitamín A 2457 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 46.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse utřeme máslo s vejci, osolíme, opepříme, přidáme v mléce namočeno veku, strouhanku, rozdrcený česnek, víno Madeira, nakrájené filety z ačoviček a drobně nasekané vařené hlemýždě. Vytvořenou vláčnou hmotu dobře promícháme a vytvoříme z ní 30 šištiček, které jednou stranou zasuneme do vypraných ulit.

  • 2

    Naplněné ulity urovnáme na ohnivzdornou mísu a pečeme ve středně vyhřáté troubě 15 minut.

  • 3

    Hlemýždě podáváme v nádobě, ve které jsme je pekli.

  • 4

    Šneci vaření [56396]:

  • 5

    Šneky necháme minimálně den bez potravy. Poté je vypereme a vhodíme do vařící vody. Chvíli povaříme, scedíme, necháme trochu vychladnout a jehlou tělíčka šneků vybereme z ulit, odstraníme černé střívko. Dáme vařit litr osolené vody s vínem, celerem a oloupanou cibulí, přidáme šnečí tělíčka a vaříme pod pokličkou 1 hodinu. Vařené šneky necháme zchladnout ve vývaru.

  • 6

    Ulity vyvaříme ve vodě se lžičkou sody, nejméně půl hodiny. Potom je scedíme, propláchneme studenou tekoucí vodou a necháme uschnout.

Komentáře k receptu