Tvarohové taštičky s ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Tvaroh měkký
  • 230 g Mouka polohrubá
  • 40 g Cukr vanilka
  • 30 g Cukr krupice
  • 70 g Ořechy vlašské
  • 150 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 20 g Cukr vanilka
  • 40 g Cukr moučkový
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Jablka
  • 3 ks Meruňky
  • 2 špetka Sůl
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 568 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 120 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 68.4 mg
  • Draslík 349.5 mg
  • Vláknina 11583.3 mg
  • Vitamín A 11583.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvaroh vložíme do misky, přidáme vejce, sůl a dobře rozmícháme. Přisypeme prosátou mouku, rukou vypracujeme hladké těsto, které se nebude lepit na ruce. Vál posypeme moukou, těsto rozválíme na 3 - 4 mm silný plát, ten rozkrájíme na čtverce 8 x 8 cm.

  • 2

    Omytá jablka zbavíme jádřinců, pokrájíme na malé kostičky, smícháme s vanilkovým i krupicovým cukrem. Přisypeme ještě pomleté ořechy a dobře promícháme.

  • 3

    Do středu každého čtverce položíme lžičku náplně, těsto přeložíme napůl (do tvaru vějíře), konce dobře spojíme a přimáčkneme k sobě.

  • 4

    Připravené taštičky dáme do vroucí, špetkou soli osolené vody. Povaříme 6 - 8 minut, než vyplavou na hladinu. Poté je scedíme, propláchneme tekoucí vodou, necháme okapat a uložíme do vhodné misky.

  • 5

    Do kastrůlku vlijeme smetanu, ihned vložíme na třetinky pokrájené meruňky, přisypeme vanilkový i moučkový cukr, přivedeme k varu a stáhneme ze sporáku.

  • 6

    Teplé taštičky naskládáme podle porcí na jednotlivé talíře. Každou porci přelijeme smetanou s meruňkami, posypeme nahrubo nasekanými ořechy a podáváme.

Komentáře k receptu