Tvarohové taštičky s ořechovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 0.5 kostka Droždí
  • 200 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 100 g Cukr krupice
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 150 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 40 g Cukr vanilka
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 300 g Jahody zahradní
  • 50 g Cukr moučkový
  • 80 ml Olej z vlašských ořechů
  • 80 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 špetka Sůl
  • 2 dl Mléko plnotučné
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 772 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 367 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 90.9 mg
  • Draslík 404.8 mg
  • Vláknina 8171.3 mg
  • Vitamín A 8171.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.6 mg
  • Vitamín E 5.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 208.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvaroh dáme do misky, přidáme cukr, rozklepneme vejce, osolíme, vlijeme olej. Vše dobře promícháme, přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, na mouku drobně rozdrobíme droždí. Ze surovin vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které necháme v teple 15 minut vykynout.

  • 2

    Do vhodné nádoby dáme tvaroh na náplň, smícháme s vanilkovým cukrem. Do studeného mléka v kastrůlku přidáme med, přisypeme pomleté ořechy a povaříme do rozpuštění medu. Necháme vychladnout, smícháme s připraveným tvarohem.

  • 3

    Vykynuté těsto dáme na moukou vysypaný vál, rozválíme ho na velký plát, silný 4-5 mm. Skleničkou vytlačíme kolečka, do středu každého položíme 1 lžíci ořechové náplně. Konce těsta důkladně slepíme k sobě do vějíře.

  • 4

    Taštičky skládáme je na olejem vymazaný plech, který vložíme do předehřáté trouby. Při teplotě 180°C pečeme 15-20 minut. Upečené necháme mírně vychladnout na plechu, potom je rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci posypeme moučkovým cukrem, talíře ozdobíme čerstvými jahody a podáváme.

Komentáře k receptu