Ovocné knedlíky z odpalovaného těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 655 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 109 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 64 g
 - Cholesterol 205.8 mg
 - Draslík 250.6 mg
 - Vláknina 5300 mg
 - Vitamín A 5300 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.3 mg
 - Vitamín E 27.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 507.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mléka v kastrůlku přidáme 100 g másla, sůl a přivedeme je k varu. Do vroucího mléka vsypeme najednou všechnu mouku. Za stálého míchání na mírném ohni připravíme tuhé, lesklé těsto, které se nelepí na vařečku ani na stěny kastrůlku. Necháme vychladnout, vmícháme vejce a dobře vypracujeme.
 - 
                                2
Připravené těsto rozválíme na moukou posypaném vale do velkého plátu. Nakrájíme na jednotlivé díly o rozměrech 8 x 8 cm. Do středu každého dílu položíme půlku vypeckované meruňky, konce dobře slepíme a vytvarujeme do kuliček.
 - 
                                3
Vložíme do vroucí osolené vody, povaříme 5 - 7 minut. Když kuličky vyplavou na povrch, jsou již uvařené. Vybereme je děravou naběračkou, ihned je potřeme rozpuštěným máslem.
 - 
                                4
Podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře, posypeme Grankem a moučkovým cukrem. Každou porci přelijeme zbylým rozpuštěným máslem.