Švestkové knedlíky z bramborového těsta se škrobem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 150 g Mouka polohrubá
  • 30 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 400 g Švestky
  • 100 g Mák mletý
  • 70 g Cukr moučkový
  • 20 g Cukr vanilka
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 695 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 206 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 90 g
  • Cholesterol 91.3 mg
  • Draslík 912.6 mg
  • Vláknina 21825 mg
  • Vitamín A 21825 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve dvou litrech osolené vody uvařené brambory scedíme, necháme vychladnout a protlačíme bramborovým lisem na moukou vysypaný vál. Přidáme mouku, sůl, vejce, škrobovou moučku, následně rukou vypracujeme tuhé a hladké těsto. Z něj tvarujeme placičky, do středu každé položíme vypeckovanou švestku, zabalíme dlaněmi, uděláme z nich kuličky.

  • 2

    Povaříme ve zbylé vroucí osolené vodě 8 - 10 minut, děravou naběračkou vybereme do misky.

  • 3

    Mák, moučkový a vanilkový cukr smícháme dohromady. Uvařené knedlíky podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře, každou porci posypeme makovou směsi a přelijeme rozpuštěným teplým máslem.

Komentáře k receptu