Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Pšeničná krupice
  • 450 g Mouka pšeničná hrubá
  • 1200 g Švestky
  • 300 g Tvaroh tvrdý
  • 300 g Cukr moučkový
  • 300 g Máslo čerstvé
  • 1120 g Brambory
  • 20 g Sůl
  • 80 g Vejce slepičí
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 729 kcal
  • Sacharidy 105 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 814 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 69.8 mg
  • Draslík 662.4 mg
  • Vláknina 11840 mg
  • Vitamín A 11840 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme a necháme vychladnout. Studené je jemně umeleme nebo nastrouháme, přidáme sůl, rozmíchaná vejce, prosátou hrubou mouku a krupici. Vše propracujeme v tužší těsto.

  • 2

    Těsto hned rozválíme na tenký plát a nakrájíme na čtverce 4x4cm. Do středu klademe omyté a otřené švestky a zabalíme knedlíky. Vložíme je do osolené vařící vody, krátce po zavaření je zamícháme a zvolna vaříme.

  • 3

    Při podávání okapané knedlíky posypeme jemně nastrouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a přelijeme je rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu