Pečené sardinky ve smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 550 g Brambory
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 2 ks Cibule
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 3 špetka Sůl
  • 5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 balení Sardinky v oleji
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 754 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 386 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 195.5 mg
  • Draslík 675.7 mg
  • Vláknina 9233 mg
  • Vitamín A 9233 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a omyjeme brambory, pokrájíme je na plátky (silné asi 0.5 cm) a odložíme je do mísy. Ochutíme je solí, drceným kmínem, pepřem a promícháme. Očištěné cibule nakrájíme na tenké plátky. V pánvi si na másle osmažíme cibuli dozlatova. Konzervované sardinky slijeme z oleje.

  • 2

    Pekáček vytřeme máslem. Na dno pekáčku položíme 1/3 brambor, na brambory poklademe 1/2 cibule, na ni dáme 1/2 konzervovaných sardinek. Znovu poklademe 2/3 brambor, 2/2 cibule a 2/2 sardinek. Poslední vrstva je z brambor, které ještě polijeme olejem ze sardinek. Pekáček dáme do předehřáté trouby na 200°C.

  • 3

    V misce si rozmícháme smetanu se solí a hořčicí. Po 10 minutách pečení sardinky přelijeme smetanou a dáme dopéct. Pečeme ještě přibližně 35 minut dozlatova.

  • 4

    Omytou petrželovou nať pokrájíme nadrobno. Porce sardinek s bramborami posypeme petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu