Žloutková roláda s čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Čokoláda hořká
  • 180 g Cukr krupice
  • 40 g Rozinky tmavé
  • 30 g Ořechy pekanové
  • 100 g Šlehačka ve spreji
  • 5 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 315 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 55 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 154.8 mg
  • Draslík 169.2 mg
  • Vláknina 3345 mg
  • Vitamín A 3345 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vložíme žloutky, přisypeme cukr a vyšleháme do pěny. Čokoládu roztavíme a spolu s rozinkami a ořechy přimícháme k žloutkové pěně. Ze zbylých bílků vyšleháme tužší sníh a opatrně ho vmícháme do čokoládové směsi. Plech vysteleme papírem na pečení, na něj rovnoměrně naneseme čokoládové těsto, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut. Plech vyjmeme a těsto necháme vychladnout. Pomocí papíru, na kterém těsto leží, zavineme do rolády a dáme do lednice ztuhnout. Před podáváním roládu nakrájíme na plátky a ozdobíme šlehačkou.

Komentáře k receptu