Sardinky s bylinkovým máslem
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Hořčice
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 kg Sardinka obecná
 - 5 polévková lžíce Petržel - nať
 - 5 polévková lžíce Strouhanka
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.8 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 604 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 509 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 152.7 mg
 - Draslík 92.9 mg
 - Vláknina 1232.3 mg
 - Vitamín A 1232.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.3 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 35.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé sardinky očistíme, omyjeme, rozřízneme od řitného otvoru až k hlavě. Ryby pečlivě vykucháme, vyřízneme páteřní kosti, odřízneme hlavy i všechny ploutve, vzniklé filety znovu omyjeme a osušíme.
 - 
                                2
Sardinky položíme na pracovní desku (kůží dospod). Osolíme je a opepříme. Omyjeme petřelovou nať, drobně pokrájíme a vložíme do mísy. Přidáme změklé máslo, dobře promícháme s petrželkou a sardinky potřeme bylinkovým máslem. Poté na polovinu filetů ze sardinek poklademe kůží navrch druhou polovinu filetů. V misce rozkvedláme vejce s hořčici. Připravené "řízečky" ze sardinek obalíme v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme na správnou teplotu olej a řízečky ze sardinek z každé strany osmažíme zprudka do zlatova. Poté je vyjmeme z tuku, necháme okapat na papírové utěrce a ihned ještě teplé servírujeme.