Špenátové špecle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Salám Poličan
  • 100 g Vepřová uzená plec
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Česnek
  • 1 ks Špenát listový čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1417 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 106 g
  • Sodík 1057 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 448.3 mg
  • Draslík 270.8 mg
  • Vláknina 5517.5 mg
  • Vitamín A 5517.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto vypracujeme a přes cedník propasírujeme do osolené vroucí vody.

  • 2

    Do uvařených špeclí kápneme olej.

  • 3

    Zpěníme na másle cibuli, přidáme slaninu, salám, uzené maso a opečeme.

  • 4

    Přilijeme šlehačku a ochutíme.

  • 5

    Směsí přelijeme špecle a strouhaným sýrem posypeme.

Komentáře k receptu