Špecle špenátové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 200 g Vepřová uzená plec
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Špenát listový čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 hrnek Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 5 polévková lžíce Krupice dětská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2032 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 203 g
  • Sodík 1252 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 326.4 mg
  • Draslík 334.7 mg
  • Vláknina 3845 mg
  • Vitamín A 3845 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uděláme těsto ze surovin, propasírujeme přes cedník na halušky do vroucí osolené vody.

  • 2

    Do uvařených špeclí přidáme trochu oleje.

  • 3

    Zpěníme cibuli na másle, přidáme nakrájenou slaninu a osmahneme.

  • 4

    Přidáme šlehačku, osolíme a opepříme.

  • 5

    Přelijeme tím špecle a sýrem posypeme.

Komentáře k receptu