Zapečený pórek s bramborami a uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 600 g Pórek
  • 40 g Slanina vepřová
  • 150 g Uzené maso vařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 3 dl Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 604 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 414 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 149 mg
  • Draslík 954.8 mg
  • Vláknina 13163 mg
  • Vitamín A 13163 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.1 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté bílé části pórku uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Po okapání je nakrájíme na kousky.

  • 2

    Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na plátky.

  • 3

    Zapékací mísu vymažeme máslem, urovnáme do ní vrstvy brambor, pórku a uzeného masa nakrájeného na kousky. Každou vrstvu osolíme, opepříme, posypeme kostičkami rozškvařené slaniny. Vrchní vrstvu tvoří brambory.

  • 4

    Pokrm prohřejeme v troubě, po chvíli zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci, posypeme osmaženou strouhankou. Dopečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu