Těstoviny se špenátovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 250 g Sýr Ricotta
  • 400 g Těstoviny Lumache
  • 300 g Špenát mražený
  • 60 g Strouhanka z pšeničného pečiva
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 625 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 387 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 35 mg
  • Draslík 92 mg
  • Vláknina 6376.5 mg
  • Vitamín A 6376.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny: Italské těstoviny Lumache uvaříme ve vroucí osolené vodě do poloměkka. Scedíme je, propláchneme pod studenou vodou a necháme je okapat.

  • 2

    Rajčatová zálivka: Česnek utřeme, konzervovaná rajčata nakrájíme nadrobno. Pokrájená rajčata smícháme s utřeným česnekem a se 2 lžícemi olivového oleje. Rajčatovou zálivku důkladně promícháme.

  • 3

    Špenátová náplň: Špenát necháme rozmrazit. V mléce rozmícháme strouhanku a 3 lžíce olivového oleje. Aby byla směs rozmíchána opravdu důkladně, můžeme použít mixér. Dále do náplně přimícháme rozmrazený špenát a sýr Ricottu, náplň ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Náplň důkladně promícháme.

  • 4

    Postup: Rajčatovou zálivku vlijeme do zapékací nádoby, vařené

  • 5

    a okapané těstoviny naplníme špenátovou náplní a naplněné těstoviny urovnáme na rajčatovou zálivku do zapékací nádoby.

  • 6

    Plněné těstoviny pak pečeme přikryté pokličkou asi 20 minut v předehřáté troubě. Tento pokrm servírujeme horký, ihned po upečení, jako hlavní chod.

Komentáře k receptu